Uncategorized

Påskeferie med dame-tid, ponyen Lotte og modellervoks på stolene

Påskeferie. Lukkede butikker, fesengult pynt og fri fra arbejde. Herligt! Vi har både nusset rundt i blødt tøj, drukket kaffe og set en masse tegnefilm (… fordi, eh, hvad sker der for vejret?), men har også lavet en hel masse. Man når nemlig meget i løbet af sådan lille uges tid, når man skal følge med i et snart-børnehave-barns tempo.

Lillens far har været på arbejde det meste af tiden, så vi har haft dame-kvalitetstid herhjemme. Vi har været en tur på biblioteket, med snacks og god tid til at bladre i bøger og lege med bibliotekets legetøj. Vi har tegnet tegninger og puttet flotte klistermærker på, leget neglesalon og så har jeg spildt en halv dåse torskerogn inkl. det der lede saft, der ligger i bunden af dåsen, ud på hele det næsten-nyvaskede køkkengulv. Jeg har haft besøg af min veninde, som viste billeder af hendes flotte, nye Arne Jacobsen-sofa, imens Lillen plastrede vores spisestuestole ind en blanding af modellervoks og flødeskum frisk fra mundvigen. Vi har lavet vafler, vi har sunget ”Giraffen Gumle” mindst tusinde gange og så har vi besøgt det frygtelige lille legeland, der ligger i Fields. Jeg har læst en hel bog færdig (endda en virkelig tyk én af slagsen) og så har jeg været ude i sneen med en lille dame, der insisterede på at have prinsesse-nederdelen på – man er vel en lady.

Ladyen og jeg var i går på Naturcenter Vestamager for at klappe en kylling og kigge på ponytræk. Lillen ville gerne prøve at ride på den mindste Shetlands-pony, jeg nogensinde har set – den hed Lotte og gik mig til midt på lårene. Jeg troede damen ville betakke sig, når hun kom tæt på den lille pony, fordi hun fx ryster i bukserne af skræk, hvis man putter en 10’er i Postmand Per-bilen i førnævnte legeland. Men hun var sej! Hun fik en ridehjelm på og fik en lille tur på Lotte, mens hun holdt fast i manken og næsten ikke kunne være i sig selv af stolthed over, at have været ude at ride. Jeg blev også selv lidt stolt, og vi fejrede det bagefter med en velfortjent figenstang og en omgang æblejuice. Alligevel håber jeg ikke at hun bliver sådan én, der drømmer om at gå til ridning om nogle år, for jeg synes de store ponyer til pony-træk var meget store – så må hun i hvert fald finde en anden, der hjælper med at strigle, give dem gulerødder og rense hove eller hvad man nu gør ved dén slags. Jeg tør sgu ikke.

I dag har vi været en tur i nordvest for at spise lasagne. Jeg bliver efterhånden altid lidt imponeret over, hvor pænt og rent folk uden børn bor – der er ingen Duplo på toilettet eller hoppebolde i hjørnerne, og alle de flotte vaser og lysestager står i en højde, hvor man faktisk kan se dem, og ikke et par meter over gulvet. Det tror jeg også at jeg vil prøve en dag, selvom det på en eller anden måde også er meget rart at kunne finde en snack eller to mellem sofahynderne.

Der er stadig en halv ferie tilbage her på matriklen, nu også med Lillens far, og den kommer til at byde på en tur i biografen for at se Cirkeline, et par udflugter og flere rare besøg. Det kan godt være at jeg ikke kommer tilbage på arbejde tirsdag og er sådan helt zen-agtig, men til gengæld har jeg hilst på Shetlandsponyen Lotte, været i biografen om formiddagen og haft gamachebukser på i en hel uge – og dét kan bestemt også noget 🐥💛👍🏼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *