Uncategorized

Rigor Mortis og ris a la mande: Julefrokost-dagen-derpå

Jeg sidder i sofaen. Jeg er træt, småkvalm og så lugter mine fingre af ostepops (altså fordi jeg har spist  ostepops. Ikke fordi jeg aldrig vasker dem).  Søren ligger ved siden af mig og ligner noget, hvor rigor mortis har gjort sig indtog. Julefrokost-dagen-derpå for fuld udblæsning her på tredje sal.

Mens min bedre halvdel var ude og spise fint henne i det private erhvervsliv, var der dækket op i det store mødelokale på kommunen – med papirsduge, bag-in-box og bordbomber. En anden afdeling havde lagt en stak kondomer i størrelse XL og en post-it med ønsket om en god julefrokost. Så kan det altså ikke gå helt galt.

Det var en skide god eftermiddag og aften, også selvom jeg kom til at kalde folk noget de ikke hed, fordi der er startet så mange nye under min barsel. Og også selvom jeg havde stram kjole på og mine strømpebukser lavede en slags dæmning lige nord for navlen.

Der var ris a la mande, folk havde taget deres flotteste tøj på og vi skulle lege pakkeleg. Én af mine kollegaer var så heldig at få en chokoladejulekalender med nøgne nissemænd på, og så snart hun havde flået papiret af gjaldede hun ud til 85 mennesker: ”SOFIE! DET ER GARANTERET DIG, DER HAR HAFT DENNE HER MED!”. Det var det (desværre) ikke. Jeg fik en pakke mini-skildpadder og noget gevir:

img_1008

Det var præcis som en julefrokost bør være, og det er aldrig nogensinde kedeligt at være til julefrokost på kommunen. Jeg drak 55 forskellige slags lunkne drinks med bl.a. polsk snaps, der smagte af nyslået græs og marcipan. Der var baconchips ad libitum og et dansegulv med roterende discolys. Jeg rystede naturligvis alt, hvad der rystes kan, til Cher, Daddy Yankee og Michael Jackson. På et tidspunkt havde der sneget sig et fremmed mandfolk ned på dansgulvet, og mens jeg lavede min bedste zombie-dans til Thriller, gryntede mandfolket og sagde ”ej det er en meget fed sang, hvem har lavet den?”. Jeg så nogenlunde sådan her ud (måske en kende mere svedig):

Nogle gange var der nogen, der satte noget frygtelig moderne musik på, og så gik en kollega og jeg ud for at lave en playliste-brainstorm på et whiteboard. Desværre lavede vi den med sprittusch, men jeg håber, at “Gloria Gaynor”  skrevetmed kluntede blokbogstaver viser sig at være en optimal ice-breaker til møder. Ahem.

Da klokken var 1, slingrede jeg forbi et pizzeria og så hjem i seng. Søren kom buldrende klokken 4 – og det er nok derfor, han i dag  har kastet noget mere op end mig. Lillen sov sødt ude i forstæderne hos verdens bedste mormor, heldigvis. Og hun var smadder glad for at se os da hun kom hjem, også selvom vi ligner en tarvelig udgave af KISS i dag 😉

Rigtig go’ weekend, med eller uden ostepops og tømmermænd!

 

 

2 thoughts on “Rigor Mortis og ris a la mande: Julefrokost-dagen-derpå”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *