Uncategorized

Sådan sker der jo alligevel noget i denne her lidt kedelige tid på året

Vi sidder i sofaen, Lillen og jeg.

Lillen: ”Hvad er det, moar?”

Moren: ”Det er mors hår”

Lillen: ”Nej, hvad er det, moar?”

Moren: ”Det er mors hår”

Lillen: ”Nej, denne her, moar. Æblegrød!”

… Og sådan fandt jeg ud af, at Lillen havde pyntet mit hår så fint med en lille smule æblegrød. Håret er blevet temmelig stift nu, så det er vist ikke en anbefaling jeg vil give videre. Men lidt uhyggelig skal man vel se ud, her den 31. oktober – Halloween! Udenfor er der helt mørkt, bortset fra nogle tilfældige billygter der kører forbi, og de fine udskårede græskar, der lyser op foran dørene og på altanerne rundt omkring. Kvarterets børn er udklædt som monstre, mumier og omvandrende spindelvæv og trasker fra dør til dør med deres slikfyldte poser. Jeg tror ikke helt jeg forstår hvornår Halloween egentlig blev en rigtig tradition? Og betyder det så, at fastelavn er dømt ude? Eller er der bare to dage med udklædning?

Her i huset er den seneste uges tid druknet i de obligatoriske institutions-sygdomme. Hoste. Let feber. Snot (og i den forbindelse kæmper jeg en brav kamp for ikke at falde tilbage i mit 10 år lange misbrug af næsespray. Men følelsen af at skulle sove uden at kunne trække vejret ordentligt ikke? Uff!). Og så havde vi forleden en nat, der bød på intet mindre end tre gange sengetøjsskifte fordi nogen brækkede sig ud over det hele – og nogen kastede næsten op i ren sympati. Sådan endte vi med at se Sofus klokken 2 om natten, pakket ind i dyner og med en skål indenfor rækkevidde.

Udover at hoste og snotte, har vi haft den store krea-hat på herhjemme. Vi har lavet julepynt med masser af klipning (læs: umotiverede hakker i karton), glimmer og store pallietter . Først havde jeg i øvrigt fundet universal-limen frem til palietterne, men blev bange for om Lillen blev helt hægtet af efter en halv time i dén dunst, så jeg fandt noget helt kedeligt fingermaling frem i stedet.

Og så har jeg forresten slugt programmerne “Tykke Ida”, “Gina Jaqueline – en sugardaters fortællinger” og “Hård Udenpå” råt. Alle ligger på Dr.dk. DR laver virkelig nogle fede programmer for tiden, synes jeg!

Sådan sker der jo alligevel noget i denne her lidt kedelige, mørke og midt-imellem-agtige tid på året. Halloween, opkast, tv og glimmer… Og æblegrød i håret. Jo jo. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *