Uncategorized

Status i 2300 Modvind

Vi er langsomt ved at falde på plads herude på den vindblæste, pjuskede og samtidig enormt stringente del af Amager. Rummene i lejligheden er ved at have fundet sin form, og bunkerne med bøger, duge, billeder og de 3058340 småting, man ikke ved hvad man skal stille op med, bliver mindre og mindre. Det er saftsusemig lækkert, at det hele er så fint og nyt! Tingene virker, og der er ikke noget som helst der knager, larmer eller er skævt.

Samtidig er det lidt mærkeligt at flytte ind i noget, der slet ikke har nogen historie – det er os, der skal skabe den. Det er os, der skal lave hakker i væggene, huller i loftet, børnetegninger på væggene og fylde rummene med kærlighed. Væggene her har ikke oplevet andet end en håndfuld håndværkere. Ingen fester, ingen skænderier og ingen vilde historier. Ingen der gik i kassebukser og røg pibe, ingen der havde skulderpuder i jakken og ingen, der havde et modem, der optog telefonlinjen. I ved, hvad jeg mener. Lejligheden er som en fin notesbog med helt blanke sider.

Det første værelse, der er blevet sådan rigtig færdigt, er Lillens. Hun er glad for sit værelse, og det er jeg faktisk også – der er både guldprikker, en lysende and og et blødt tæppe:

værelse 1

værelse 2

Lige nu glæder jeg mig til at få gardiner op, for jeg ved ikke hvad der er mest synd for de nye naboer: At de ser mig i underhylere og en krøllet t-shirt, eller at jeg valser rundt i dén kridhvide morgenkåbe, jeg troede ville være sådan lidt lækker og spa-agtig, men som in real life mest af alt er plettet af alt fra jordbæryoghurt til børnebussemænd. Det er et tarveligt syn uanset hvad, og så vil man jo også nogle gange gerne kunne lukke lidt af – ikke fordi det er så spændende at kigge ind på nogen der hænger vasketøj op eller ser Gurli Gris, men alligevel 😉

Lillen går stadig i vuggestue på Vesterbro, og vi tænker ikke at flytte hende. Hun har et års tid tilbage inden hun skal i børnehave, og vi er simpelthen så glade for vuggestuen – den er bestemt nogle ekstra kilometer på ladcyklen værd. Lillen tager det faktisk ret cool, om end hun skal bestikkes med snacks undervejs og en masse omgange af ’Giraffen Gumle’ for at sidde nogenlunde stille. Det er ikke let at synge, mens man knap nok selv kan få vejret fordi  man er i dårlig form der er modvind, men hvad gør man ikke for de små røvbananer altså….

Ørestad føles på samme tid enormt tæt på, fx kunne jeg i går cykle ind og spise burger i København K, på tyve minutter. Til gengæld er cykelturen sindssygt kedelig på dén der det-går-kun-lige-ud-og-der-er-ingenting-at-kigge-på-måde, og føles derfor som om den tager 20 timer.

Det kommer nok til at blive så fint det hele – både lejligheden og cykelturen. Vi har søde naboer, den smukkeste solnedgang udover fælleden om aftenen og jeg har fundet ud af, hvor billigt det er at bo tæt på en Netto fremfor Føtex (katjing!). Og lige om lidt er vi også faldet på plads, sådan rigtigt. Med gardiner, ridser i gulvet og det hele.

6 thoughts on “Status i 2300 Modvind”

 1. Yo, hvor er de der flotte, biblioteksagtige bogkasser på ben fra? Link!

  Jeg har kun været i én lejlighed i Ørestaden. Og hvis det er sådan en, du bor i, så er jeg røvmisundelig.

  Kh Karoline fra engang-firstmomproblems.dk og engang-moderskaberier og nu icarriedawatermelon.dk

  1. Hej Karoline! Bogkassen er fra Trævarefabrikkernes Udsalg, jeg har malet den og skruet nogle senge-ben fra IKEA på 📚👆🏼 Det er så smart at man kan bladre i bøgerne og overskue dem alle sammen!

   Haha eehhh nu ved jeg jo ikke om det er en penthouse på 300 kvm du har set, men vores nye lejlighed er noget andet end sådan noget skævt og tyndvægget halløj 😜

  1. Tak! Ja, gulvtæppet er fra Søstrene Grene – det er så blødt og kostede næsten ikke noget. Bogkassen er fra Trævarefabrikkernes Udsalg – jeg har malet den og skruet nogle senge-ben fra IKEA på 👌🏼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *