Uncategorized

Status pt. # 10: Ferie-special

Godt:

-Macarons, pain au chocolat til morgenmad og Kinder Bueno. 1-0 til Frankrig.

-Lillen er en god turist. Der er ikke særlig meget pis med hende, og hvis der er, så bliver man ikke rigtig træt af det, fordi hun er så nuttet i sin prikkede solhat. Det betyder også, at hendes forældre får slappet af, lavet god mad og sådan. Altså, ikke at vi er længere oppe end til klokken 21, men det er vist standard efterhånden.

-Jeg har købt noget virkelig sødt fransk børnetøj til Lillen. Hun er åbenbart en amazone i forhold til de franske børn, for hun bruger størrelse 2 år hernede, og hun er altså ikke engang 8 måneder gammel endnu. Men man vokser sig selvfølgelig heller ikke stor og stærk på baby-chokolademousse (im not kidding, det har de!).

-Her er fandenfisemig pænt: Bjergene til den ene side, havet til den anden. Blomster, der er sprunget ud. Huse i sarte farver med snørklede altaner. Markeder med oste og blomster. Franskmænd med god stil. Und so weiter.

-Lillen laver en slags kravle-øvelse, hvor hun er på alle fire og møffer sig frem og tilbage. Jeg siger ikke hvad det ligner, men det henleder tankerne på en Gentlemans Club og nogen kalder hende Amber-Rose.

-Sol, sol og sol! Det er altså livsbekræftende efter sådan en dansk omgang vinter. Hvis jeg ikke havde et almindeligt liv jeg skulle passe, kunne jeg godt være sådan én, der emigrerede i vinterhalvåret. I hvert fald hvis jeg havde en kuffert fuld af remoulade og pålægschokolade med.

 

Mindre godt:

-Lillen reagerer som om hendes sidste stund er kommet, hver gang en solstråle rammer hende, eller når den dumme mor vil smøre solcreme på de tykke kinder. Nogen her i familien er nok mere egnet til livet sydpå end andre.

-Ældre, franske damer med skæv lipliner og store, guldfarvede klips-øreringe har det helt cool med at stikke fingrene ind i hovedet på babyen og sige ”kooo-koooo!”. Moren har det lidt mindre cool med det.

-Vi har brugt temmelig lang tid på at diskutere, hvordan mandlerne kommer ind i olivenerne. Og vi har endnu ikke fundet et svar.

-En eller andet åndsbollet franskmand har placeret samtlige lygtepæle og vejskilte midt på fortovet – det gør det til lidt af en forhindringsbane at trille rundt med en klapvogn. Og hvis der endelig er et bredt stykke fortov, så er der helt sikkert parkeret en bil midt på det.

-På stationen i Nice er der soldater og politibetjente med store våben, skudsikre veste og et koncentreret udtryk i ansigtet. Det er skræmmende, at verden er blevet til sådan et sted.

-Jeg er så træt af, at jeg ikke kan snakke fransk. Eller, jeg kan sige ”hest” og bede om en cola, men det er vist også dét.

-Der hører en pool til lejligheden, men det er sådan cirka 10 grader for koldt til at bade. Der er også en tennisbane, men der er ikke nogen der er tjent med at udstyre undertegnede med en ketcher.

-Lillen nægter at spise den økologiske kartoffel-gulerodsmos, som jeg omhyggeligt har lavet til hende. I stedet er hun kæmpe fan af noget brunt færdigmad med torsk i, og hendes forældre ser nogenlunde sådan her ud, når vi fodrer hende:

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *