Uncategorized

Status pt. #51

…Hvordan det pludselig blev den 21. december er mig helt ærligt lidt af en gåde. Måneden er fløjet forbi i en duft af luciaboller (ja, jeg har KRAFTSPARKEMIG bagt noget andet end boller, som ikke endte galt!), små nissedrillerier, Ramajetternes Jul og kalendergaver. Det har været dejligt og hyggeligt, men næste år, når jeg ikke er hjemmegående, tror jeg at jeg sætter juleambitionerne på vågeblus – altså, pakkekalender OG daglige nissedrillerier OG hjemmelavet julepynt OG julefest i børnehaven OG hjemmebag er måske liiiige rigeligt, når jeg også har et arbejde, der skal passes.

…Nissen er by the way ved at være pænt træt. Træf af små sedler, skattejagter, frugtfarve i havregrøden og kagekrummer på gulvet. Nissen trænger snart til bare at drikke en kold (nisse)øl og smække benene op.

…Jeg får simpelthen akut åndedrætsbesvær over alle de opslag på facebook, hvor folk gerne vil give kalendergaver/cykler/barbiedukker/julepynt/whatever til nogen, der “ikke har så mange midler”. De er der hver eneste dag her i juletiden, og jeg synes, at Linda beskriver det uetiske i hele dét setup så rigtigt.

…Vi har en plan om at male en væg i vores stue i juleferie – lige nu er den en meget artsy-fartsy grøn, men om et par uger er den… beige. Fordi *nogen* gik helt kold i farvehandleren, da der skulle vælges farve, og jeg er faktisk bange for, at det ikke bliver sådan en lækker og (k)ærlig oatmeal (det lyder bedre på engelsk ikke?) men derimod en fesen og meget 2007-agtig omgang. Ønsk mig helt og lykke, venner.

…Igår var jeg på alene-tur til Malmö. Noget af det bedste ved at bo i Ørestad er, hvor hurtigt det er at komme til Malmö – en halv time tager det. Jeg kiggede i genbrugsbutikker, fordi Malmö er intet mindre end genial i dén henseende, og jeg fandt en fin kjole til mig selv og hjemmestrik til børnos. Jeg spiste falafel, drak en masse kaffe, kastede håndklædet i ringen halvvejs gennem verdens største stykke kladdkaka, nød den julepyntede gågade i decembermørket og jeg huskede at kigge op på alle de smukke facader. Måske jeg skulle lave en genbrugs-og-kaffe-guide til Malmö?

…Jeg gik iøvrigt forbi et yogastudie i Malmö, hvor de tilbød yoni-massage. Altså, hvad er det? Er det noget lummert?

…Og så vil jeg gerne lige komme med to anbefalinger til serier på DR3. Den ene er “Mor, han er dansker” der handler om en håndfuld virkelig seje kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, der har fundet en kærlighed, der ikke lå lige til højrebenet. Den anden er “Idas fede fatcamp” der handler om en anden håndfuld seje kvinder, der tager på fatcamp i USA og undervejs giver et virkelig fint og sårbart indblik i, hvordan det kan føles at være tyk i en kropskultur, der har et snævert – og slankt – kropsideal.

…Jeg har apropos fjerner også set den hypede “Marriage Stories” på Netflix – og jeg kan godt forstå hypen. Jeg var helt opslugt, selvom jeg normalt slet ikke kan koncentrere mig om at se film.

…Om et par dage tager vi til min svigerfamilie i Jylland for at fejre jul. Åh det bliver hyggeligt! De er – modsat min egen – virkelig gode til juletraditioner. Og jeg glæder mig sådan til at danse om juletræ, åbne gaver, spise brunede kartofler og alt det andet sammen med mine to små madammer.

…Mig til Lillen: “Hvad vil du gerne have på juleaften? Du må vælge det, du synes er aller flottest”
Lillen: ELSA-KJOLEN! JAAA!
Mig:

 

8 thoughts on “Status pt. #51”

  1. JAAAA til Malmö guide.

    Yoni massage er forresten en slags tissekone-massage! Eller, massage af livmoderen? Tror jeg. Down there i hvert fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *