Uncategorized

Sved, bøllehatte og stærke drinks: Om turen til Rom

Manner, hvor har det været en varm dag heroppe på tredje! Men jeg klager ikke. Selvfølgelig ikke. Og det er stadig ikke helt så varmt som det var i Rom for et par uger siden – hvilket er dét, indlægget skal handle om. Altså ikke varmen, men Rom.

dsc03580

Turen var ALLETIDERS! Vi var der i fem dage, og boede i en stor lejlighed i området Testaccio. Det var sådan lidt arbejderkvarter-gone-hipt tror jeg – i al fald var der en fantastisk blanding af streetart, små restauranter, natteliv og nogle, der vist ikke var Guds bedste børn. Min mor var fx ved at få en flaske i hovedet under en skinhead-slåskamp….

14218101_1171525676243769_1901981542_n

Dengang min far havde sideskilning og skovsnegl arbejdede han som guide i Rom. Vi har været i Rom før med guiden, men det har Søren ikke, så vi brugte de første dage på klassikerne: Colosseum, Forum Romanum, Trevi Fontænen og dén slags. Da der gik lidt for meget selfiestang og bøllehat i den, tog vi ud og gik på opdagelse i kvartererne uden for centrum. Dér hvor man sludrer med grønthandleren, hvor de studerende mødes til eftermiddagskaffe og dér, hvor romere i skjorte og slips hænger ud i deres frokostpause.

dsc03558
dsc03395Maden var jo et kapitel for sig! Italienerne er også glade for kulhydrater, så det var match made in heaven! Jeg fik pizza 7 ud af syv dage. Nogle gange flere gange om dagen. Og pasta! I Italien det er altså noget andet end sådan en små-tarvelig dolmio-sauce eller en omgang piskefløde med baconstykker i.  Heldigvis! Til gengæld gjorde jeg også noget lettere blasfemisk: Jeg var på Burger King. Men helt ærligt, hvad kan man gøre, når kroppen kræver pommes frites?

Den sidste aften var Søren og jeg ude og spise, mens mine forældre passede vores afkom. Det føltes virkelig luksuriøst at være på ferie som i “gamle dage” – også selvom det kun var for et par timer. I Sydeuropa spiser man jo temmelig sent, så vi nåede at hælde et par cocktails indenbords inden maden. Vi sad på den hyggeligste bar med levende lys og musik, og lyden af shakeren blandede sig med vinden fra den lune efterårsaften. Det var helt perfekt, og da vi gik over på den anden side af gaden for at spise var der nogen der slingrede. På restauranten sad vi i en baggård, der var oplyst af en milliard lyskæder. Vi fik en masse forskelligt – ost, pølser, pickles, kødboller i tomatsauce, brød – og et par cocktails mere. Til sidst var jeg så pinlig godt selskab, at vi rundede aftenen af og gik hjem.  Næste dag havde jeg mildt sagt hovedpine.

dsc03483Lillen klarede det simpelthen så fint – hun chillede max i klapvognen med sin drikkedunk og kun iført ble (og strutmave). Rom var fuld af kærlighed, billig espresso, George Clooney-lookalikes, smukke farver og kringlede, brostensbelagte gader. Rom – og Italien generelt – skuffer aldrig, men jeg har altså også et soft spot (omend et nørdet ét af slagsen) for landet. Dels fordi jeg spillede  sindssygt meget “Roman Empire” en overgang – det er sådan et spil, hvor man skal lave og styre en by i det gamle Romerrige. Altså det var ikke sidste år – jeg tror jeg var 10.  Og dels fordi jeg har haft nogle fantastiske sommerferier i landet: På en vingård med pool i Toscana, hvor jeg var i dårlig form og levede af nutella, men alligevel udfordrede min elitesvømmer-fætter til at svømme om kap. På Sicilien, hvor den bumsede unge herre Lorenzo gerne ville snakke med mig, og jeg undveg ved konstant at holde mit hoved under vandet i poolen, og kun kigge op for at trække luft #spækhugger. I Napoli og Pompeji, hvor jeg spankulerede rundt i junkie-solbriller med rødt glas og var totalt opslugt af alt der havde med vulkaner at gøre.

Denne tur var endnu en god sommerferie – denne gang med verdens bedste baby, min helt egen mand, pizza i maven og et solidt svedoverskæg <3

dsc03401

dsc03559

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *