Uncategorized

Sygdom og sne. Alt godt fra hverdagen.

I går startede jeg dagen med at hælde hvedemel i min morgenmads-skål. Fordi jeg – igen – var træt, efter en nat med alt for mange opvågninger. Jeg kunne næsten ikke overskue både at hælde hvedemelet ud OG finde posen med havregryn, og var et øjeblik ved at forvandle mig til en ildkegle i nattøj. Men det skete ikke, for jeg tog en slurk kaffe og mindede mig selv om, at nogen havde brug for en mor, ikke et fyrværkeri af dårlig stemning.

Jeg var nemlig ikke den eneste, der var træt: Lillen havde feber, og ville gerne ligge på sofaen med et dynebetræk over sin lille, varme krop, mens hun så Ramasjang og drak hyldeblomstsaft. Så det gjorde vi. Hele dagen. Det blev til en stille søndag: Der var ingen, der legede løbe-leg i stuen og ingen, der iført superheltekappe hoppede ned fra sofaen eller tog Lillesøsters legetøj. I stedet var der en slatten 3-årig, der for en gangs skyld bare gerne vil ligge helt stille og holde i hånd. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke syntes det var hyggeligt, selvom det selvfølgelig var synd for den unge dame. Og det var faktisk også tiltrængt, sådan at være nødt til at lave ingenting. Udover at se Ramasjang bagte jeg, hvad jeg tænkte skulle være boller til babyen. Med banan, hirse og yoghurt. Men selvom jeg godt ved at det er tid til at give hende noget at sidde med i hænderne selv, så tvivler jeg på, at mine nerver nogensinde bliver klar. Jeg spiste bollerne selv, med et solidt lag nutella på. Fast føde må vente til skolealderen (… altså seriøst. Når Lillen skal drille mig, fortæller hun om, at hun har fået ‘voksen-gulerødder’ i børnehaven. Det betyder gulerødder, der ikke er skamkogt af undertegnede. Uha!).

I dag er Lillen frisk igen, og jeg har ikke set skyggen af gårdsdagens mathed – i stedet har hun fx lavet en vidunderlig eftermiddagssnack bestående af chips og smoothie. Og som om det ikke var ækelt nok i sig selv, ligner den på en prik en suppe, jeg engang fik i Mexico City med grisehud og fedtklumper på størrelse med en babyfod. ”Ad” tænker du sikkert, ”spiste du det, Sofie?”.

Og svaret er selvfølgelig ja.

Lillesøster og jeg gik en tur i eftermiddags, mens sneen dalede ned omkring os. Det var så fint, og alting virkede stille. Rent. Jeg elsker snevejr… lige indtil det bliver brunt sjap. Hver gang jeg er på vej ud med barnevognen, sender jeg en taknemmelig tanke til mine thermo-bukser. Jeg tror det er de bedste 200 kroner, jeg nogensinde har brugt, og de gør, at jeg aldrig fryser. Ikke engang i snevejr.

Jer er begyndt at høre krimier, når jeg går ture. Jeg har aldrig været en krimi kinda girl, men det er jo genialt til turene med barnevogn! Jeg er snart igennem alle Julie Hastrups bøger, og jeg giver en omgang chips/smoothie-snack til dén, der kommer med et godt bud på, hvad jeg skal lytte til fremover… tak!

10 thoughts on “Sygdom og sne. Alt godt fra hverdagen.”

  1. Måtte jeg foreslå Kastanjemanden…eller Anna Grues serie om Den skaldede detektiv Dan Sommerdahl..springer smoothien over selv om den lyder meget spændende og alternativ…

  2. Syntes også altid de der slatne feberbørn var hyggelige at putte med;)
    Er det kun krimier du er til?
    Af krimier kan jeg varmt anbefale “Kastaniemanden”.

    1. Jeg plejer at være til alt andet end krimier og fantasy, så det er en helt ny verden 😀 Kom endelig med flere anbefalinger hvis du har! Jeg giver Kastaniemanden et lyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *