Uncategorized

Tøj til tykke maver

Jeg kan se, at der er en hel del af Jer, der læser med, der er med rogn (og kæmpe tillykke med det!). Så var det jeg tænkte, at jeg ville skrive lidt om tøj til tykke maver! Måske er indlægget mest relevant for gravide, men jeg skulle også mene, at det har sin berettigelse, hvis man for eksempel er glad for tøj, der er velegnet til at gå ombord i en god omgang buffet eller lignende 😉

Dengang jeg fandt ud af, at jeg var gravid, glædede jeg mig til at skulle ud købe en masse flot tøj. Men altså, det var ikke lige til, for hold op der er meget nørdet graviditetstøj! Jeg synes der var en frygtelig overvægt af ting med pufærmer og pynteknapper, ting med bindebånd under brystet og ting med print – og jeg kunne altså ikke overskue at rende rundt med en frisk tekst á la ”Summer of 74” eller ”Mamas Princess” stående hen over maven.

Alligevel synes jeg, at det lykkedes mig at finde noget tøj, der var helt okay, og jeg fik lavet mig en nogenlunde fin preggo-basisgaderobe. Samtidig blev jeg klogere i forhold til, hvad der i hvert fald ikke spillede for mig. Her er, hvad jeg kan give videre af guldkorn:

1:  Man kan ikke bare købe en bunke preggo-tøj i starten og så tænke, at man er dækket ind. Truth is, at man bliver for tyk til sit graviditetstøj (!!!), og derfor må justere og tilføje løbende. Derfor: Lad være at købe det hele på en gang, og til alle årstider. Det er jo næsten et år, man skal gå rundt og strutte i!

2: Graviditets-undertøj er money well spent. På et eller andet tidspunkt begyndte mine almindelige trusser i hvert fald at stoppe for blodtilførslen til underkroppen. Brysterne har også lidt deres eget liv, så en god, blød BH er også uundværlig. Jeg havde følelsen af at få en mavepuster, hvis jeg tog noget på med bøjler, så jeg sværgede til de her. De fungerer altså også ok til amning, hvis man tænker at gøre sig ud i dén slags efterfølgende.

magasin bh

3:  Jeg ved virkelig ikke hvem der har fundet på at lave buksedragter til gravide. Jeg købte en flot én, men brugte den ikke, for jeg gad ikke til at krænge det hele af, hver gang jeg skulle tisse (og det var altså ikke særlig sjældent!). Graviditets-jeans med en fast linning er også en smadder dårlig ide. Jeg synes de strammer. Gå istedet efter dem, der har en blød linning, fx som de her:

preggo jeans

4: Graviditets-leggins er uundværlige. Man føler sig lidt som én, der hører til i Hundigecentret, men for dælen, hvor er det rart. Husk bare at have noget på, der samtidig dækker numsen!

5: Kjoler i stræk er et hit. Fx denne her – eller denne her hvis man er lidt big-spender-agtig. ASOS kan bestemt også noget, men der kan godt være langt mellem snapsene. De har dog nogle helt fine basic kjoler fra deres eget mærke, ASOS Maternity og fra New Look Maternity, der ikke koster mange knapper.

 

kjoler

6: Køb for Guds skyld nogle lange toppe. Det er ikke alle graviditets-toppe der er det, så man kan ligeså godt fx købe dem fra H&M’s Divided afdelig til en flad halvtriller. Det er en god måde at undgå en sprække med bart på maven (og mærkeligt nok kan det være svært at mærke, om man har den slags, når man er super gravid).

7: Når nu man er i H&M kan man også lige tage nogle af deres basis-jersey nederdele (også til en halvtriller) med i købet. De er smadder gode sammen med en graviditets-strømpebuks.

8:  Køb nogle flotte jakker, kimoner eller whatever til at dresse det bløde, ensfarvede tøj op med. Her har jeg fx både gang i noget lyserød jakke og 2 x kimono.

konf

kimono

Håber I kan bruge noget af det – om ikke andet til inspiration. Det er dejligt og hyggeligt at købe graviditets-tøj, og det kan være en meget fin udfordring at skulle finde på mange sæt med få basis-ting… MEN det er også fantastisk dejligt at kunne bruge sit normale tøj igen – selvom der kommer en lind strøm af gylp og dét, der er mere spændende, på 🙂

Må I have en dejlig mandag – vejret indbyder næsten til pizza, Netlix og sofa ikke?

8 thoughts on “Tøj til tykke maver”

 1. Tak for gode råd – måske du kan uddybe anbefalingen af graviditetsundertøj? Jeg har svært ved at finde noget, der ikke ser helt forfærdeligt ud og som ikke samtidig koster kassen..

  1. Selv tak 🙂 Ja det er super svært – jeg brugte de her fra H&M – men vær opmærksom på, at de er temmelig store i størrelsen! Jeg fik at vide, at det var bedst at købe trusser i bomuld, da man har øget risiko for diverse infektioner i underlivet, når man er gravid – og bomuld giver vist den bedste ‘uldluftning’ 🙂
   Held og lykke med jagten!

 2. Super fine tips. Jeg er helt enig i din jeanskommentar – strech all the way!
  Jeg købte ret mange kjoler i jerseystof hos Moss Copenhagen under min graviditet. De koster ingenting og sidder så fint og tæt på den runde mave 🙂

  1. Ja det er næsten tortur med sådan en fast linning 😉 Jeg kunne godt forestille mig at Moss kunne noget dér – tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *