Uncategorized

Trylleæsker: Hvordan du kan få fred til at drikke din kaffe.

Vorherrebevares, hvor kan man nå meget på sådan en lørdag, når den starter klokken 6 og indeholder en baby og en 3-årig! Vi har bagt boller.  Vi har leget med togbane. Begge børn har været i bad. Vi har lavet vafler og spist dem med nutella. Vi har set de geniale programmer om Astrid og Adrian på Ramasjang. Vi har puttet babyen til lur tre gange. Vi har talt hvor mange gange Lillen kunne løbe rundt om vores køkkenbord (… og stoppede ved 25). Vi har leget mor-far-børn. Vi har smurt makrel-madder. Og så har vi haft krea-værksted på spisebordet, hvor vi har lavet trylle-æsker.

“Hvad er en trykke-æske?” tænker du sikkert. Det er en æske fuld af dims. Med glimmer. Simpelthen. Trylleriet ved det er, at det får børn til at sidde ned i mere end 30 sekunder, imens produktionen står på. Det er drønhyggeligt at lave, selvom resultatet ikke nødvendigvis er easy on the eye. Og så er det også lidt tryllestemning derhjemme når gulvet efterfølgende er dækket af glimmer, ikke?

Her er hvordan du får magien til at opstå:

1) Find nogle æsker. Eventuelt i Søstrene Grene. Og noget maling – helst ikke af dén slags man bliver høj af. Og glimmer og klistermærker og alt muligt andet godt fra gemmerne.

2) Tag en tur udenfor, for at lede efter fyld til trylle-æsken. Vi gik rundt et par hundrede meter fra vores lejlighed og fandt både sten, blade og noget udefineret plante. Nogen greb også fat i en stor hundelort, fordi der af en eller anden grund var kommet en slags pels på (mug?) og “den ser dejlig og blød ud, mor” 🤮🤮

3) Lav en kop kaffe og læg noget afdækning på bordet. Find krea-arsenalet frem.

4) Giv los! Nyd din kaffe mens barnet sidder stille og maler/limer/glimter. Ahhh….

5) Husk at få lidt maling i pandehåret og/eller på tøjet.

6) Lav eventuelt en lille historie om indholdet i trylle-æsken. Bor der en heks? Kan man gemme hemmeligheder dernede?

7) Ryd op. Støvsug. Og spark alt det, du ikke fik taget med støvsugeren, til hjørne – der skal også være lidt til næste gang støvsugeren er fremme.

8) Nyd det færdige resultat! Og giv dig selv et klap på skulderen over, at du har været dén slags forælder, der laver krea-ting med afkommet. Bonustip: Giv eventuelt en trylleæske i julegave – bedsteforældre *elsker* den slags hjemmelavet halløj.

2 thoughts on “Trylleæsker: Hvordan du kan få fred til at drikke din kaffe.”

  1. Aiiijjj hundelorte med pels på! Sådan nogle har jeg ikke set siden jeg var barn i midt 80’erne! Dengang var der også flag i hvis man var heldig 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *