Uncategorized

Våd dametur

Jeg har været på dametur i weekenden, med min mor og min søster. Vi var i Odense. Hvorfor? Fordi man aldrig er i Odense. Og, vil jeg nu sige, for lidt i Odense.

Det startede godt allerede i toget. Jeg havde pakket min taske med Rittersport og blade fra kiosken (obligatorisk, når man er ude at køre i tog), og selvom min søster og jeg er temmelig voksne, havde min mor alligevel smurt madpakker til os. Lidt over en time efter vi hoppede ind i toget på Hovedbanegården, ankom vi til Odense. Det regnede da vi ankom, og det blev det sådan set ved med resten af turen.

Vi nåede meget på de 24 timer, vi besøgte den fynske hovedstad. Vi kiggede i genbrugsbutikker (hvor jeg blandt andet fandt et par smækbukser frisk ud af 1992 til Lillen) og drak god kaffe. Vi slentrede ned af gågaden og kiggede i en masse fine butikker, og jeg må bare sige, at folk i Odense er virkelig søde. Fx spurgte jeg en ekspedient i Magasin om der var en tester på en pudder, og inden jeg nåede at se mig om, havde jeg fået lagt så meget pudder, bronzer, highligter and whatnot, at jeg ikke kunne genkende den regnvåde dejklump, der var gået ind i Magasin 10 minutter tidligere. Jeg fandt også de fineste støvler, jeg nogensinde har set, og butikken tilbød at sende dem til mig, fordi de ikke havde flere tilbage i min størrelse. Odense er faktisk en fin shoppeby – og jeg kender ikke engang de gode, hemmelige steder.

Men vi lavede også andet end at bruge penge. Hver lørdag formiddag er der et marked med fugt, grønt, blomster og alt muligt hjemmesyltet halløj, som vi besøgte. Vi kiggede også på smukke huse på brostensbelagte gader – og på turister, der knipsede a.l.t., selv billeder af det noget kedelige skilt, der viste hen til souvenirshoppen i H.C. Andersens hus.

Der var flot kunst rundt omkring i byen, og i Vintapperstræde var der fine paraplyer (…og en masse halvsnaldrede mænd til portvinsfestival). Om aftenen var der fuld skrald på gadefesten Karrusel. Der var pyntet op med lys og boder med drinks, øller og streetfood. Jeg var vel 10-15 år ældre end alle de smukke unge mennesker, der dansede til de mange DJ-scener imens de høvlede shots, men det var så herligt at mærke stemningen af ungdom, kaos og kærlighed. Perfekt blanding af Distortion og halbal med vodka/juice-drinks, røgmaskiner og umchi-umchi over hele linjen.

Der var også virkelig mange lækre spisesteder (altså, her mener jeg ikke Jensens Bøfhus og Flammen, vel), men vi nåede  desværre – kun at spise tapas og drikke rødvin fredag aften, og at spise fantastiske avocadomadder til sølle 45 kroner, på en fin lille café til frokost. Og nårh ja, så købte jeg de bedste træstammer, jeg nogensinde har smagt, hos en bager i downtown Odense.

Hvis nu det ikke havde regnet sådan cirka hele tiden, ville jeg også gerne have været nede omkring åen og have chillet lidt i en park. Men det må blive næste gang. Hvis jeg var Odense, ville jeg slappe lidt af med alt det der H.C. Andersen-branding. For helt ærligt, så kan Odense meget andet – selv i regnvejr. En smuttur kan i hvert fald anbefales 💃

2 thoughts on “Våd dametur”

  1. Det varmer sådan, at de har taget godt imod jer her i mit hood. Og hvor hyggeligt egentlig, sådan lige at tage en tur til Fyn – det er ikke så tit, folk gør det, forestiller jeg mig. Er i øvrigt helt med på HCA! De har skamløst malket ham, ligeså længe jeg kan huske. Og Odense er og kan altså ret meget andet end den afdøde eventyrmager.

    1. Det var så hyggeligt, fint hood du har dig! Næ, jeg hører heller aldrig om nogen der tager et smut til Odense – men måske det bliver det næste place to go? God weekend Ditte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *