Uncategorized

Venindebogen # 12: Mød Signe

venindebogen

Jeg har kendt Signe i en del år efterhåneden, først som kollega og siden som veninde. Signe er én af de mest søde, rummelige og rolige mennesker jeg kender – og hun er også den, der spiser den kedeligste frokost. I de år jeg arbejde sammen med hende, spiste hun altid en halv skive rugbrød med æg og en halv skive med tomat. Hver. Eneste. Dag.

Signe bor sammen med sin store mand og sin mindre men mere buttede mand, Axel, på Østerbro. Og hvis jeg skulle bo i nogen andens lejlighed, skulle det være Signes – den er med stuk, farvede vægge og ligner noget fra et boligmagasin. Hun ligner i øvrigt også selv noget, der kunne være med i et blad. Selv da hun var højrgravid, svedig og lettere irritabel i sommervarmen 😉

Lær Signe lidt at kende her, hvor hun fortæller om søvnmangel, om at skide i bukserne og om at beundre sin mand (aawww).

signe
Mit navn er: Signe

Jeg er: 30 år gammel og bor: På Østerbro sammen med min mand og søn Aksel på et halvt år.

Min livret er:  Den er svær! Jeg ELSKER asiatisk mad, men holder generelt meget af mange køkkener. Det eneste jeg stort set holder mig fra er svinekød – bortset fra en god grillpølse og én med det hele fra pølsevognen og mit yndlingsdyr er: En haj – simpelthen fordi det dyr jo er helt vildt fascinerende. Og hunde selvfølgelig!

Da jeg var lille drømte jeg om at blive: Advokat pga. deres spadseredragter. Som voksen er jeg: Blevet socialrådgiver.

Hvis jeg skulle beskrive min graviditet med tre ord, skulle det være: Uproblematisk, varmt og langvarigt.

Jeg er dén slags mor dér: Køber færdiglavet grød, kan blive bekymret over det mindste og måske lidt for hurtigt ringer 1813 – til gengæld er jeg god til at lege og få min søn til at grine.

Jeg synes det bedste ved at være mor er: Det synes jeg er svært at være helt konkret på. Aksel har skabt en kæmpe varme i mig og det er en overvældende glæde at være en del af hans liv. Der er så mange dybe følelser forbundet med at have fået et barn – det er for mig en ubetinget kærlighed, som er møg svær at sætte ord på. De dage hvor han kan småpjevset og man ikke rigtig kan gøre ham tilfreds og de gentagende nætter, hvor han er lysvågen klokken fire og jeg selv er så træt, at jeg kunne græde – dér kan han være virkelig irriterende. Men alligevel har han en helt særlig charmeevne, når han klokken fire om natten råber fra sin seng som en frisk ørn og griner – så er han jo samtidig det sødeste og dejligste menneske, som jeg ikke ville være foruden.

Den største udfordring ved at være mor er: Helt sikkert at jeg ikke længere får mine otte timers søvn i streg. Jeg har altid været en søvnfascist, så den kroniske træthed kan godt tære på mig.

aksel

Jeg ville ønske at jeg, inden jeg blev mor, havde vidst: Hvorfor søvnmangel bliver brugt som tortur, at børn ikke kan kvæles i deres eget gylp, at de ikke dør af at være fugtige i nakken og at der er noget, som hedder respirationsapnø og som er helt normalt og ufarligt. Uden min rolige mand og fantastiske barndomsveninde der blandt meget andet gad at bruge tid fra sin egen nattesøvn på at sende facts om vuggedød og amning, var jeg aldrig sluppet helskindet igennem Aksels første halve år.

Jeg er rigtig god til: At være nærværende.  Og vil gerne være bedre til at: Være organiseret og i god tid.

Hvis nogen skulle snakke om mig bag min ryg, ville de nok sige at: Jeg er distræt (forhåbentlig på den søde måde) en god lytter og omsorgsfuld.

Mit forbillede er: Jeg har ikke et forbillede, men beundrer rigtig mange! Jeg beundrer særligt min mand for, at han hviler så godt i sig selv og så har han en hukommelse som en elefant!

Sidst jeg gjorde noget jeg ikke er stolt af: Sked jeg i bukserne på en gåtur med Aksel.

Når jeg skal være rigtig god ved mig selv, så: Holder jeg rolig morgen med kaffe og god morgenmad og klemmer der sig en massage ind, så har det været en rigtig god dag.

Efter jeg er blevet mor har jeg lært, at: Jeg også holder meget af tid, bare helt for mig selv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *