Uncategorized

Venindebogen #2: Mød Kasia

venindebogen

Kasia er, ligesom Tilde i sidste indlæg, fra min mødregruppe. Jeg er så glad for, at Kasia havde lyst til at svare på mine spørgsmål, for hun er en dejlig blanding af virkelig skarp, super distræt, sjov og altid mega tjekket at se på – jeg kender ingen andre der konsekvent har læbestift og rent tøj på, når de triller rundt med barnevognen. Sig hej til Kasia!

kasia

Mit navn er: Kasia

Jeg er: 36 år gammel og bor: På Vesterbro sammen med min søn, Severin, på 9 måneder.

Min livret er: Sushi og mit yndlingsdyr er: Hund

Da jeg var lille drømte jeg om at blive: Ballerina. Som voksen er jeg: Psykolog.

Hvis jeg skulle beskrive mig graviditet med tre ord, skulle det være: Spændende, træt og ondt i ryggen.

Jeg er dén slags mor dér: Gør tingene sådan lidt hen ad vejen, og vil hellere spørge andre mødre end at læse for meget. Og så krammer og kysser jeg den lille abekat heeele tiden!

Jeg synes det bedste ved at være mor er: Følelsen af at være den vigtigste for et andet menneske, og at det er gengældt. Det er den største kærlighed man kan opleve, og den eneste man aldrig kan forestille sig at miste.

Den største udfordring ved at være mor er: Trætheden og manglen på tid. Man er virkelig træt hele tiden uafhængig af, hvor mange timer man har sovet. Og så indser man pludselig, hvor meget tid man tidligere havde (og hvor ofte man spildte den) og hvor dyrebar tid er på alle måder – både tiden sammen med sit barn, men også tiden til sig selv.

Jeg ville ønske at jeg, inden jeg blev mor, havde vidst at: Den træthed jeg oplevede som gravid var ingenting i forhold til dén man udsættes for som nybagt mor. Jeg ville også ønske at jeg havde ’levet’ lidt mere under graviditeten, for nu har jeg virkelig begrænset tid til mig selv.

Jeg er rigtig god til: At snakke med min baby og opfinde lege sammen med ham. Jeg vil gerne være bedre til at være tålmodig, når han ikke vil sove.

Hvis nogen skulle snakke om mig bag min ryg, ville de nok sige at: Jeg ligner én der altid har styr på det, og ikke synes at være mærket af situationen. Men det er ikke rigtigt; jeg er bare god til at have læbestift på! Og jeg bruger ikke al min tid på at brokke mig. Som psykolog tror jeg at måden, vi fortæller vores historier på, præger vores humør og vores selvforståelse. Det er vigtigt for mig ikke at være bitter og ikke ende med en sort tankegang der handler om, hvor hårdt det er, men at kunne skabe en fortælling som er nuanceret og realistisk. Derfor er jeg heller ikke Miss Disneyeventyr, der lader som om alt er perfekt, for ligesom alle andres liv er mit heller ikke perfekt.

Mit forbillede er: Min mor, fordi hun var 20 år da hun fik mig, og der var flere omstændigheder i hendes liv som gjorde situationen vanskeligere, end jeg kan forestille mig.

Sidst jeg gjorde noget jeg ikke er stolt af, var: Da jeg blev virkelig irriteret på Severin. Jeg får så dårlig samvittighed!

Når jeg skal være rigtig god ved mig selv: Spiser jeg noget lækkert, ser en god film og giver den gas med bland-selv-slik.

Efter jeg er blevet mor har jeg lært at: Det er hårdt!!! Hårdere end man nogensinde vil kunne forestille sig. Jeg har hørt det før fra andre forældre, men man kan ikke forestille sig, hvor enormt livsforandrende det er, før man selv står i det. Samtidig har jeg indset, hvor mange meningsløse ting, jeg tidligere var optaget af. Ikke fordi de ikke var vigtige for mig dengang, for det var de, men set i bakspejlet så virker mange ting som bagateller nu. Jeg har også lært at uanset hvilken situation man er i, når man bliver mor, så er man fuldstændig opslugt af projektet – man har aldrig arbejdet så hårdt på noget, og alligevel været så taknemmelig for den gave, man har fået.

3 thoughts on “Venindebogen #2: Mød Kasia”

  1. Tak for billede før tekst 🙂 Og så vil jeg give Kasia 100% ret i alt, hvad hun skriver. Det kunne have været mig, der skrev det. Bortset fra at jeg ikke havde ondt i ryggen, men alt det andet er jeg fuldstændig enig i. Kan man mon følge Kasia på insta? Og har hun polske aner mon?

    1. Jeg lytter da til mine læsere 😉 Hun er en klog dame, Kasia – og helt rigtigt med polske aner. Dét kan man, hun hedder @kasiakal. Rigtig god dag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *