Uncategorized

Venindebogen # 3: Mød Cecilie

 

 

venindebogen

Jeg har for nyligt fundet Cecilies fine blog, Tre Gode Grunde. Heldigvis! Hun skriver så fint om hendes hverdag som sygeplejerskestuderende og mor til 3 smaddersøde kids. Sig hej til Cecilie!

cecilie

Mit navn er: Cecilie

Jeg er: 28 år gammel og bor: På Østerbro sammen med min mand og vores tre børn – Sia på 6, Elliot på 4 og Hugo på 1 år.

Min livret er: Åbenbart meget svær at finde på, for nu har jeg siddet og kigget ud af vinduet i fem minutter og tænkt på mad – uden at komme frem til et svar. Måske fordi det i virkeligheden er stegt flæsk med persillesovs, hvilket passer rigtig dårligt sammen med at vi prøver så vidt muligt at undgå kød herhjemme. Mit yndlingsdyr er: En stor, dejlig, rolig og glad hund, der ikke hopper op eller slikker eller fælder.

Da jeg var lille drømte jeg om at blive: Journalist. Som voksen er jeg: Sygeplejestuderende og blogger.

Hvis jeg skulle beskrive min graviditet med tre ord, skulle det være: Første graviditet ville jeg beskrive med ordene overvældende, overraskende og opkast, anden graviditet med ordene overvældende, planlagt og bækkenløsning – og tredje graviditet med ordene overvældende, spontan og ukompliceret.

Jeg er dén slags mor der: Forsøger at være afslappet og autentisk. Jeg har en masse idéer om hvordan man er en god mor og jeg prøver dagligt at gøre mit allerbedste for at leve op til de idéer. Og samtidig er jeg – ligesom alle andre mødre – den slags mor, der synes at det er pissesvært at navigere i og leve op til. Selv efter barn nummer 3.

Jeg synes det bedste ved at være mor er:  Den overvældende lykkefølelse, der dagligt rammer mig – og som kan udløses af de mest banale, små ting. Og så tanken om hvilken fremtid, jeg har skabt for mig selv ved at lave alle de her børn. En fremtid fuld af liv, kærlighed, relationer og oplevelser.

Den største udfordring ved at være mor er: At lade være med at dunke sig selv i hovedet, når man ikke lever op til alle sine idealer.

Jeg ville ønske at jeg, inden jeg blev mor, havde vidst at: Alt det, der står i bøgerne, bare er anbefalinger og ikke endegyldige love. Og at jeg kender mit barn bedre end Lola Jensen og netsundhedsplejersken. Jeg har ikke åbnet en eneste bog om børneopdragelse og børns udvikling efter jeg har fået mit tredje barn – og det har virkelig været en befrielse ikke at ane, om han udvikler sig alderssvarende – for jeg ved jo, at han nok skal komme i mål uanset.

Jeg er rigtig god til: At skrive og at holde taler – og at se TV og vil gerne være bedre til: At være lidt mere struktureret. Det ville min mand helt sikkert også sætte pris på…

Hvis nogen skulle snakke om mig bag min ryg, ville de nok sige at: Jeg er positiv, snakkende og ustruktureret.

Mit forbillede er: Min mor  fordi hun er den klogeste og stærkeste kvinde, jeg kender.

Sidst jeg gjorde noget jeg ikke er stolt af, var: I går. Eller tidligere i dag. Jeg gør dagligt ting, som jeg ikke er stolt af, for jeg er generelt ret hård ved mig selv – men jeg forsøger at blive bedre til ikke at bebrejde mig selv og til at huske på, at jeg i det store billede gør ret meget ret godt.

Når jeg skal være rigtig god ved mig selv, så: Køber jeg en boks med is hos vores lille lokale luksus-isbiks og spiser den i sofaen imens jeg ser fjernsyn. Uden at have dårlig samvittighed over at jeg ikke laver noget mere konstruktivt.

Efter jeg er blevet mor har jeg lært at: Jeg ikke er den vigtigste i verden – men at jeg samtidig er ganske uundværlig for mine børn. Og det er en ret sund balance, tror jeg.

 

-> Følg Cecilies meget fine blog på www.tregodegrunde.dk

2 thoughts on “Venindebogen # 3: Mød Cecilie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *