Uncategorized

Venindebogen # 4: Mød Mette

venindebogen

Mette er en af mine rigtig gode veninder. Vi har fulgtes ad med speciale, bryllup og baby. Jeg spurgte om Mette ville udfylde venindebogen, fordi hun er sådan en slags mor, der er vildt god til at sætte ord på, hvad hun synes og hvordan hun har det. Hvis jeg selv skal sige det, så er der kommet nogle rigtig spændende svar ud af damen – så jeg er glad for at hun sagde ja!

mettemette
Mit navn er: Mette

Jeg er: 29 år gammel og bor: På Nørrebro sammen med min forlovede Morten og Vega på 8 mdr.

Min livret er: Min mors hjemmelavede æbleflæsk (!), og mit yndlingsdyr er: Pingviner. Jeg er ikke rigtig et dyremenneske, men min kæreste har åbnet mine øjne for det lille dyr, som faktisk er ret fascinerende. Pingviner vælger en partner for livet og vejen til at få en unge for dem er helt sindssyg – vores er barnemad ved siden af.

Da jeg var lille drømte jeg om at blive: Filminstruktør. Som voksen arbejder jeg med: Online-magasiner.

Hvis jeg skulle beskrive mig graviditet med tre ord, skulle det være:

  1. Ombygning (hvorfor skal alle redebyggere liiiige fikse et eller andet i hjemmet? For os var det nyt køkken og altan.)
  2. Goya kjoler – Jeg boede i to kjoler undervejs – brush og fantastique modellerne fra Stine Goya er de bedste, når maven vokser, og så kan man klippe hul i draperingerne efterfølgende, så de er også gode til amning.
  3. Plukveer – jeg havde lidt for travlt og var desværre meget ramt af dem i perioder.

Jeg er dén slags mor dér: Bruger mine penge på fantastiske outfits til min baby og selv har grød på jeans’ne. Men det stopper lige om lidt, når jeg skal tilbage på arbejde 😉

Jeg synes det bedste ved at være mor er: At man har lavet sin egen lille familie og faktisk har nok i dem størstedelen af tiden. At kigge på det lille menneske, der er blevet til af kærlighed og som har lidt af mig og lidt af min kæreste i sig er fantastisk. Og når hun griner, er det det bedste i verden…

Den største udfordring ved at være mor er: At jonglere tiden mellem forhold og baby, og at det er svært at finde tid til tosomhed.

Jeg ville ønske at jeg, inden jeg blev mor, havde vidst at: Amning ikke er en selvfølge og at det er okay at vælge det fra, hvis det ikke fungerer. Det kom bag på mig, at amningen fyldte så meget i starten, og for mig var det mere smertefuldt end selve fødslen. Det var jeg ikke forberedt på.

Jeg er rigtig god til: At være i nuet og nyde tiden med min baby. I lang tid havde jeg nok i bare at være os to og lære hende og min nye rolle at kende.

Jeg vil til gengæld gerne være bedre til: At lægge telefonen fra mig. Selvom jeg ikke er hende, der spammer med babybilleder, er det ofte fristende at hive mobilen frem, når man sidder og ammer eller lignende. Det er egentlig ligegyldige ting, jeg kigger på og faktisk er jeg alt andet end stolt af mit forhold til min mobil. Sidst sad jeg i toget med en glad og vågen baby, og alle andre omkring os sad med musik i ørene og var optaget af deres mobiler. Ingen ser hende, selvom hun smiler og prøver at skabe kontakt, og det synes jeg er så sørgeligt. Derfor arbejder jeg på selv at blive bedre.

Hvis nogen skulle snakke om mig bag min ryg, ville de nok sige at: Jeg brokkede mig meget i starten, men vi havde en hård start og jeg havde brug for at tale om det. Der er ikke så mange af mine veninder, der selv har børn, så jeg tror, de tænkte deres. Men jeg synes samtidig også, at det er okay at vise, at de første måneder er fucking hårde, for jeg havde et mere rosenrødt billede af barselsboblen, end hvad det viste sig at være. Nu er det til gengæld fantastisk!

Mit forbillede er: Min gamle barnepige (store) Mette, fordi hun har to fantastiske og velopdragne piger og hun har altid virket så mega overskudsagtig omkring hele morrollen.

Sidst jeg gjorde noget jeg ikke er stolt af, var: Da jeg meldte afbud til min nevøs fødselsdag, fordi jeg ikke kunne overskue så mange mennesker i min babyboble. Undskyld Peter!

Når jeg skal være rigtig god ved mig selv, så: Bestiller jeg en deluxe ansigtsbehandling hos Greenskin og får farmor til at trille med Vega imens. Omvendt kan et langt bad uden publikum også føles som en spa-behandling, så det må være anden-prioriteten.

Efter jeg er blevet mor har jeg lært: Hvor meget man faktisk kan nå på en time, når man er mor. Man bliver bare mere effektiv, når man har en baby-bagkant.

4 thoughts on “Venindebogen # 4: Mød Mette”

  1. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke forstår mødres behov for at andre ser på deres børn. Jeg rejser altså ikke med offentlig transport for at skabe kontakt til andre. Jeg ville ønske at mødre kunne indse, at det er helt i orden at andre mennesker ikke interesserer sig det mindste for deres afkom. Det er muligt at hele deres verden handler om den baby, men vi andre er altså ligeglade.

  2. Du misforstår mig. Jeg har ikke et behov for at mit barn blir set, men at mit barn ser. Det er ærgeligt, at noget af det første hun oplever, er at mobilen er i centrum. Så det er mere en kritik af mobilkulturen – ikke af dig. Mit ‘afkom’ kan godt undvære dit blik!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *