Uncategorized

Verdens dyreste birkes

Om et par dage skal vi til tandlægen med Lillen. Hun har 9 små pløkker og selvantænder hver gang nogen forsøger at børste hendes tænder, så der skal lyde et kæmpestort held og lykke til tandlægen herfra.

Jeg har ikke selv været særlig god til at passe mine tandlægebesøg de sidste år. Både fordi min tandlæge ligger ude i forstæderne og jeg syntes det var lidt uoverskueligt med en baby på armen, men også fordi jeg ikke kunne tage mig sammen til at booke en aftale. Jeg har en dårlig vane med at udskyde kedelige ting såsom at afrime fryser eller aflæse el-måler, og tandlægebesøg er altså også ret kedeligt.

Jeg var god til at gå til tandlæge dengang jeg var yngre, men det var jeg også nødt til at være, for jeg havde togskinner på hele den øverste del af gebisset. Jeg syntes det så mega sejt ud, og jeg havde gedigen optur på, når jeg havde fået skiftet elastikker (”jeg vil gerne have dem skiftevis pink og blå i dag, tak” #fashionista). Efter mine tænder er ved at være nogle halvgamle størrelser, har jeg det ikke så godt med det længere.

Men så var det, at jeg havde en mørk plet på fortanden. Jeg børstede som en gal, men jeg kunne ikke få det væk. Et hul! Til sidst ringede jeg til tandlægen. En eftermiddag cyklede jeg derud og satte mig i venteværelsen med et gammelt Se & Hør, mens jeg fik lidt svedige håndflader:

tand

Da det blev min tur slyngede jeg mit slatne korpus  op i tandlægestolen og indviede tandlægen i miseren. Hun krattede lidt i pletten. ”” sagde hun smågrinende, og kiggede op over brilleglassene – ”dit hul er væk nu. Det var ikke et hul, men et stykke birkes… eller noget der ligner”. Jeg åndede lettet op.

Jeg slap dog ikke for røntgen. Imens jeg stod der med en omgang plastic i munden og slukket lys bandede jeg over, at tandlægen sikkert grinede hele vejen til banken nu hvor jeg havde betalt 600 kroner for et stykke birkes og en indvendig selfie:

Da tandlægen kiggede billederne igennem, fandt hun et hul på størrelse med et meteornedslag i en hjørnetand. Jeg skulle bores alligevel – faktisk forsøgte jeg at få tandlægen til at trække tanden ud, men forgæves.

Jeg blev ved med at råbe ”AV” da boret ramte tandoverfladen, så til sidst havde jeg fået 3 gange bedøvelse – nok til at slå et velvoksent næsehorn i gulvet – og jeg kunne ikke mærke 80% af mit ansigt. Men jeg overlevede. Nu er det lidt ømt hver gang jeg drikker noget varmt eller koldt og jeg kunne have fået en Goya-kjole i stedet for en fyldning i tanden, men en ting har jeg lært: Det er ikke nok at gå til tandlæge hver 3-4. år. Især ikke når man skal forestille at være nogens forbillede. Godt nok nogen, hvis tændsæt er temmelig sparsomt, men alligevel.

1 thought on “Verdens dyreste birkes”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *