Uncategorized

Vesterbro, mon amour

I morgen (!!!!) får vi nøglerne til den nye lejlighed. På Amager.

Dermed slutter en fantastisk Vesterbro-æra! (En daaag tilbaaage, som Nik og Jay ville sige). Det var på Vesterbro jeg boede sammen med forskellige roomies, dengang jeg flyttede hjem efter et par år i Stockholm. Det var her jeg groede et menneske, her Lillen tog sine første skridt og her, jeg sagde ja til at blive nogens kone. Det var her jeg blev voksen med alt hvad det indebærer af eksamensbeviser og Le Klint-lamper.

Det var her jeg oplevede tømmermænd som man kun har dem når man nærmer sig de 30, og her jeg fik lange men stærke arme af at bære alt fra indkøb til afkom op til tredje sal. Det var her jeg havde verdens bedste mødregruppe og det var her jeg følte mig helt og aldeles hjemme. Uanset hvor spændende det nye kapitel – kapitlet som boligejer – er, så vil Vesterbro altid være noget helt, helt særligt for mig.

Her på falderebet, og mens jeg stadig kan huske alle de små særheder og perler, har jeg lavet en guide til Vesterbro. Fantastiske rodede, spraglede, levende og efterhånden også temmelig velfriserede Vesterbro <3

Her skal du…

… ikke forsøge at smugle egne, lunkne dåsebajere med ind (for så bliver du smidt ud): Café Man Hygger Sig Hos Tove på Gasværksvej.

… passe på ikke at træde på kanyler: Den Brune Kødby.

…drikke det sorte guld (aka kaffe): Enghave kaffe eller den navnløse på Enghave Plads.

IMG_8209

… bade dig i kulhydrater (især mandelcroissanterne!): Brød på Enghave Plads.

… købe børnetøj: Heidi og Bjarne på Istedgade.

… købe mor-tøj: Es Es på Istedgade.

… tage en lille, hemmelig pause: Græsarealet i Skydebanehaven. Imens kan man kigge på lækre babyer, folk med læderhud, snavende kærestepar og på dem, der sover branderten ud på bænkene.

… gå hen hvis du trænger til et skrald a la Thailand: Oehlenschlægergade. Man kan besøge alt fra Phi Phi til Bangkok indenfor få hundrede meter. Der er også alletiders grafitti:

IMG_8193 (2)

… spise design-selv-brunch: Mad og Kaffe på Sdr. Boulevard. Husk den hjemmelavede lemonade til!

… klemme lidt frisk luft ned i lungerne: Enghaveparken eller Søndermarken. Tag brød med til duerne i førstnævnte, og gå en bue uden om hundelufter-området i sidstnævnte hvis du har det ligesom mig, når det kommer til de firbenede. I øvrigt er søerne også altid en god idé. Bare pas på ikke at blive tacklet af løbere, tinder-datere, svaner eller barnevogne.

… lade være med at spise, med mindre du er villig til at sætte al streetcredit (og smagsløg) over bord: Zakabona og Stempel.

… svinge træbenet: LOL, jeg ved det ikke – jeg går ikke senere i seng end 21.30. Men jeg havde engang en fantastisk aften i Kødbyen udklædt som Richard på 53 somre:

DSC08379

… aflevere tøj, hygiejneartikler og dén slags, du ikke bruger: Reden og Natcafeén Klare.

… spise pizza: La Foreta på Istedgade. Dén med kartoffel og rosmarin, ikke? Uff, den er lækker!

… holde dig for næsen: Passagen ved hovedbanen. Der lugter altid af pis. Altid.

… spise højtbelagt med hønsesalat og kartoffelmad med perfekt ristede løg: Dyrehaven på Sønder Boulevard. Eller Skank (og så får man helt sikkert fornøjelsen at turister, der grinende tager selfies på grund af navnet).

IMG_8241

… tage på social og sansemæssig safari: Lidl på Vesterbrogade. Forleden skulle jeg købe affaldsposer, og endte med at være i Lidl samtidig med hvad der må være den samlede skare af østeuropæiske håndværkere i københavnsområdet – og de skulle alle sammen have pommes frites og vodka. Jeg blev sprunget over i køen af en mand der skulle have indløst en flaskebon på 1 (1!!!!) krone. Bag mig stod en kvinde, frisk ud af 1992, og læssede hjerteformede frysepizzaer på båndet. En ting kan man sige: Det er aldrig kedeligt.

… drikke frygteligt stærke drinks: Boutique Lize. To gange Tokyo Ice Tea, og så skal du eskorteres hjem.

… holde øje med nice events, fx SKAM på storskærm: Absalon.

… Kigge på de rige og smarte: Værnedamsvej (selvom det vel egentlig teknisk set er Frederiksberg). Der er også fine butikker.

… hente take-away: WOK på Vesterbrogade eller Ankara på Istedgade. Sidstnævnte har Vesterbros absolut bedste falafel!

IMG_9718

…. gå til koncerter: Vega! Selvfølgelig.

… gramse på grøntsager, spise Sliders og hente brød, der koster det samme som en flybillet til New York: Westmarket. Kødbyens Madmarked er også hyggeligt på sin helt egen smart-i-en-fart-og-biodynamiske-grøntsager-måde.

… hente bland-selv-slik: Bon Bon på Vesterbrogade.

… mødes med Mødregruppen: Sweet Surrender. Der er toasts, kage og bold-hav til afkommet.

…købe andres aflagte gaderobe-skatte: Onkel Dannys Loppemarked og Rita Blå’s lopper.

… holde dig væk: Fisketorvet aka Fissetorvet aka Helvedes Forgård.

… spise lækker, lækker mad: Gorilla i Kødbyen. Maden dér får dine smagsløg til at lave denne her:

Byd endelig ind, hvis jeg har glemt noget 🙂

 

1 thought on “Vesterbro, mon amour”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *