Uncategorized

Vigtige observationer fra charterlivet

Hola de Gran Canaria! Her er fandme dejligt! Solen skinner, vinden er lun, poolen er kæmpestor og colaen er kold. Her er palmer, masser af skrammel at købe og en smuk strandpromenade med vilde sandbunker og bølgeskvulp. Ahhh! Lillen hygger sig også helt vildt. Der er hele tiden folk, der gider lege, hun vinker gladeligt til alle de andre turister og hun elsker at bade. Vi har købt sådan en fjollet baby-badering, og jeg tror hun gerne ville overnatte i poolen, hvis hun fik lov. Charterkonceptet er genialt, når man er mange afsted og når der er mange børn med.

Det er anden gang jeg er så heldig at komme med min svigerfamilie af sted – for nogle år siden var vi på Kreta. Jeg har altså skudt papegøjen, ikke kun i forhold til mand men også i forhold til svigerfamilie! Men der sker ét eller andet, når man får all-inclusive armbåndet på og smækker numsen i solstolen. Jeg har i de forgangne dage gjort nogle vigtige og groft generaliserende observationer om den spændende type, charterturisten. Værsgo!

Charterturister spiser helt vidt meget. Især ting, der er friturestegt. Og især, hvis der er all-inclusive på hotellet. Fx sagde min svigerfar i går, da jeg kom spankulerende med min morgenmadstallerken (fyldt med friturestegt dej og nutella): ”Ej Sofie, du behøvede ikke hente til os andre, vi har fået! Hø hø”. Der er mad h.e.l.e. tiden. Morgenmad, formiddagssnacks, frokost, eftermiddagskage og aftensmad. Der er ikke noget at sige til, at mange af gæsterne render rundt med ganske imponerende og udspilede maver.

Charterturister vil helst have mad hjemmefra. Her kan man få planksteak på den svenske restaurant Skansen, der er tyske bagerier i overflod og på Restaurant Copenhagen kan man ikke alene få ovnbagt laks, man kan se Vild Med Dans mens man spiser den!

copemhagen

Charterturister kan bedst lide ikke at have tøj på. Altså, bortset fra et par stramme speedos eller som en dame jeg så i går, der havde iført sig en omgang småt og blondebefængt lingeri, og gladelig travede rundt på gaden. For det gælder nemlig også i det offentlige rum – på gader, i supermakeder og på restauranter. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at gå ned og købe Pringles kun iført stof på 6% af hylstret. Ain’t gonna happen.

Charterturister kan godt lide friske farver. På badetøj, på saronger (!!!) og på T-shirten med ”Gran Canaria” broderet hen over brystet, eller de mere sjove tryk – fx ”loading muscles” eller ”sex-instructor”.  Gul og pink har altid været en god farve til solskoldet, skandinavisk hud.

Charterturister har rundsave på albuerne. Især når det gælder om at komme først til de frisklavede pommes frites i buffeten, de gode solstole eller ind i bussen til stranden. Selv skubbede jeg brutalt to drenge væk fra pandekagerne ved morgenbuffeten for nogle timer siden.

Charterturister er nogle liderbasser. I hvert fald er her sex-krydstogter, nøgleringe og oplukkere i diller-form, swingerklubber… For mænd, der foretrækker mænd, er der også saunaparties og massagesteder med muskuløse mænd på reklameskiltene, der tilbyder alt fra ”4 hand massages” til tantra. Til denne turistgruppe findes der i øvrigt en bred vifte af målrettede tilbud – fx særlige ferieresorts og den lidt George Michael-agtige frisør Jean from Paris:

img_0257

Go’ tirsdag aften fra den spanske eftermiddagssol <3

1 thought on “Vigtige observationer fra charterlivet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *