Uncategorized

Vinterferien har været herlig. Indimellem.

Det var dén vinterferie. Det har været en ferie med pandekager til morgenmad, Ramasjang (blandt andet herlige ´Busters Verden´der er i så elendig opløsning, at man næsten ikke kan følge med i handlingen), legeplads, teaterforestilling om Cirkelines fødselsdag, børne-koncert på biblioteket og besøg hos bedsteforældre. Der har været solskin, fuglekvidder og vintergækker, og selvom det føles helt skørt med forår i februar, var det også virkelig tiltrængt. Vinterferien har været herlig. Indimellem. For det har også været en ferie med standard-kaos; akutte kriser over mængden af honning på pandekagerne eller over lynlåsen på flyverdragten, en væltet kop kakao over det nyvaskede tøj, lejlighedskuller, logistikbingo, småsure forældre og legetøj/rod/nullermænd o.v.e.r.a.l.t. De voksne her i huset er klasket fuldstændig sammen hver aften, når børnene er faldet i søvn. Tænk, at der var engang, hvor ferie gik ud på at lave så lidt som muligt. Jøsses mand, hvor jeg glemte at værdsætte muligheden mens den var der, haha!

Nu er hverdagen vendt tilbage, med alt hvad det indebærer af børnehavebus-tider, havregrød klokken 06.30 og stress over den aftensmad, der gerne skal laves på tre sekunder –  i går hakkede jeg fx et løg så hurtigt, at jeg også finthakkede min tommelfinger-negl. Jeg er stadig mere eller mindre klasket helt sammen, for dén følelse skelner ikke mellem hverdag og ferie. Jeg skal bruge dagen i dag på at preppe babymad; bage fisk, der kan fryses ned i små bidder, stege majs/kartoffel-deller og lave rugbrødsbjælker, der kan kradse lidt på de kløende gummer. Det er et ægte hausfrau-life at være på barsel for tiden, for dagene går med at skifte ble, lave babymad, rydde op efter babymad, vaske tøj og putte til lur. Lillesøster har lært at komme lidt omkring, så når jeg ikke står med hovedet i ovnen eller posen med bleer, forsøger jeg at undgå at hun vælter potteplanterne, slikker på stikkontakterne og dén slags.

Det ser endda ud som om jeg kan være hausfrau længe endnu, for jeg talte med Pladsanvisningen i går, og de mente, at der ville være en vuggestueplads til Lillesøster til sommeren… næste år. Det bliver helt sikkert både hyggeligt og dejligt, men helt ærligt, så trænger jeg også snart til at baske lidt med vingerne – uden at de ramler ind i noget fra Lamaze eller en halvspist portion bananmos. Kender I det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *